رشته گرافیک | دبیرستان و دانشگاه + بازارکار

ساخت وبلاگ

دروس رشته گرافیک 
کسایی که هنوز سال اول دبیرستان هستند وقصد انتخاب رشته گرافیکو دارند بهتره راجع به درس ها وواحد هاش بیشتر بدونن. 

سال دوم 
ردیف نام درس نظری عملی 
1 آمادگی دفاعی 2 0 
2 ادبیات فارسی (2) 2 0 
3 تاریخ هنر ایران 2 0 
4 تربیت بدنی (2) 0 1 
5 جغرافیای عمومی و استان 3 0 
6 خوشنویسی 0 1 
7 ریاضی (2) 4 0 
8 زبان خارجه (2) 2 0 
9 زبان فارسی (2) 2 0 
10 طراحی (1) 0 4 
11 عربی (1/2) 1 0 
12 عکاسی (1) 1 1 
13 مبانی هنرهای تجسمی 1 3 
14 کارگاه چاپ دستی (1) 1 1 

سال سوم 
ردیف نام درس نظری عملی 
1 پایه و اصول صفحه آرایی 0 2 
2 تاریخ معاصر ایران 2 0 
3 تاریخ هنر جهان 2 0 
4 تربیت بدنی (3) 0 1 
5 تعلیمات دینی و قرآن (2) 3 0 
6 تعلیمات دینی و قرآن (3) 3 0 
7 خط درگرافیک 1 1 
8 طراحی (2) 0 4 
9 عربی (2/2) 1 0 
10 علم مناظر و مرایا 1 1 
11 عکاسی (2) 1 1 
12 مبانی تصویر سازی 1 2 
13 مبانی و کاربرد رایانه 1 1 
14 کارآموزی 0 2 
15 کارگاه گرافیک 0 3 
منبع: http://www.gerafistha.blogfa.com 
----------------------------------------------- 

معرفی اولیه رشته گرافیک 

امروزه با وجود صد زبان و ۵ هزار گویش، نمی‌توان برای معرفی مراکز و مکان‌های مختلف از زبان نوشتاری استفاده کرد. بلکه این زبان تصویری است که با ساخت علائم و نشانه‌ها‌ در هواپیماها، جاده‌ها و هتل‌ها، پیام‌ها را سریعتر انتقال می‌دهد.البته نباید تصور کرد که زبان تصویری یا به عبارت دیگر ارتباط تصویری، تنها به ساخت علائم و سمبل‌های تصویری می‌پردازد بلکه هنر ارتباط تصویری حیطه بسیار وسیعی را در بر‌می‌گیرد که از آن جمله می‌توان به نوشتن زیبای کلمات، رسم منحنی و نمونه‌های آماری، تهیه آگهی مطبوعاتی و پوستر، صفحه‌آرایی و ده‌ها مورد دیگر اشاره کرد. به زبان دیگر کلیه طر‌ح‌هایی که به وسیله چاپ قابل انتشار هستند، طرح گرافیکی می‌باشند. 

هدف‌ رشته‌ ارتباط‌ تصویری‌ آموزش‌ این‌ هنر در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش‌ عالی‌ است. در واقع رشته ارتباط تصویری توانایی‌های‌ دانشجویان‌ در امور تبلیغات‌ فرهنگی‌ یا تجاری‌ را ارتقا می‌دهد که‌ در این میان تبلیغات‌ فرهنگی‌ شامل‌ تصویرسازی‌ کتب‌، ساخت‌ پوستر، تبلیغات‌ برای‌ نشریات‌ و جراید مانند صفحه‌آرایی‌ و آگهی‌های‌ مطبوعاتی‌ می‌شود و تبلیغات‌ تجاری‌ نیز شامل‌ تبلیغات‌ نمایشگاه‌های‌ بازرگانی‌ مانند غرفه‌سازی‌ و غرفه‌آرایی‌ یا تبلیغات‌ برای‌ کالاهای‌ مختلف‌ است‌. در ضمن‌ ارتباط‌ تصویری‌ دارای‌ شاخه‌های‌ دیگری‌ مانند آرم‌سازی‌، انیمیشن‌ و طراحی‌ راهنمای‌ محیطی‌ می‌باشد. 

تعریف رشته گرافیک : 
گرافیک حرفه مورد نیاز امروز است که بخش بزرگی از ان را تبلیغا ت در بر می گیرد.گسترش روز افزون آموزش فنی و حرفه ای در ایران توسعه همه جانبه در تمامی رشته ها را طلب می کند.براین اساس در چند سال گذشته رشته گرافیک در بیشتر هنرستان ها ایجاد شده است . 
برنامه ریزی دوره ۵ ساله کاردانی رشته گرافیک ،متناسب با نیازهای واقعی این رشته به طوری برنامه ریزی شده که دانش آموختگان این دوره بتوانند پس از کسب مهارتهای لازم در مشاغل مربوط انجام وظیفه کنند. 

معرفی رشته گرافیک : 
هنرجویان در این رشته با طراحی ، تصویر سازی ، طراحی حروف ، صفحه آرایی ، ، طراحی انواع پوستر ، بروشور ، طراحی جلد کتاب و مجلات و نشریات ،چاپ فتو سیلک ،انواع چاپ دستی ،مصور کردن کتاب و مجلات وروزنامه ،استفاده از مداد رنگی ،گواش ،آبرنگ ، ظهور چاپ فیلم ،اصول عکاسی و ترکیبات رنگ ،روانشناسی رنگ و تاریخ هنر ایران و جهان و … آشنا خواهند شد. 
گرافیک یا ارتباط تصویری حیطه‌ای از هنرهای تجسمی است که دارای کاربردهای متنوع و گسترده‌ای است. گرافیک یا به عبارت کاملتر طراحی گرافیک (Graphic design)، به کارگیری تکنیکهای مختلف خلق آثار دوبعدی بر روی سطوح مختلف نظیر کاغذ، دیوار، بوم، فلز، چوب، پارچه، پلاستیک، نمایشگر رایانه، سنگ و… است که در جهت رساندن پیامی خاص به بیننده انجام بپذیرد. از جمله این تکنیکها می‌توان به: عکاسی، اچینگ، نقاشی و روشهای مختلف چاپ اشاره نمود. در هنر طراحی گرافیک از عکس، تکنیکهای مختلف طراحی (مداد، کنته، ذغال، پاستل گچی، پاستل روغنی، قلم و مرکب، مداد رنگی)، تکنیکهای مختلف نقاشی (رنگ و روغن، آبرنگ، گواش، رنگهای آکریلیک)، کلاژ، انواع روشهای چاپ دستی (سیلک اسکرین و باتیک) و هرنوع روش خلق تصویر استفاده می‌شود. 

نکات تکمیلی درباره رشته گرافیک 

حیطه‌های مختلف در گرافیک 
در گرافیک، حیطه‌ها و تخصصهای مختلفی وجود دارد: 
• ارتباط بصری (Visual communication)- مانند: 
o طراحی پوستر 
o طراحی جلد 
o طراحی علامت (Sign) 
o طراحی نشان (Logo) 
o طراحی حروف 
o طراحی آگهی تبلیغاتی 
o صفحه آرایی (layout) برای کتاب و نشریه 
o طراحی صفحات وب 
o طراحی چاپ برای بسته‌بندی 
• تصویرسازی (Illustration)- مانند: 
o تصویرسازی برای کتابهای کودک، کتابهای علمی و آموزشی 
o تصویرسازی برای نشریات 
o طراحی نقشه 
گرافیک و بسته بندی به طور کلی رنگ اولین چیزی است که بیننده از بسته بندی درک می‌کند شکل و نوشته به ترتیب بعد از رنگ سبب جذب مشتری میگردند.به همین دلیل رنگ یکی از مهمترین عوامل انگیزشی در خرید محصول است. 
نکته ای که باید مورد توجه قرار گیرد استفاده به جا از رنگ‌ها است به عنوان مثال رنگ سبزبسته به جای استفاده می تواند بیانگر فساد و پوسیدگی و از طرف دیگر می تواند بیانگر طراوت و تازگی باشد . در انتخاب رنگ محصولات غدایی و نوشیدنی‌ها علاوه بر توجه به رنگ ماده غذایی میتوان با توجه به ویژگی‌های گروه مصرف کننده از رنگ‌ها به عنوان ابزاری قدرتمند بهره جست. به عنوان مثال در طراحی جعبه چای‌های گیاهی میتوان از رنگ‌های ملایم و لطیف که مترادف فرآورده‌های گیاهی است بهره گرفت. اما مورد چای واقعی میتوان با استفاده ابز زمینه تیره حس مرغوبیت محصول را دز مشتری ایجاد نمود و استفاده از تصاویر مرتبط نوعی تشخص به محصول می بخشد. 

گاهی میتوان با ایجاد ارتباط بین بسته‌های یک محصول معنا و مهفوم خاصی را بیان کرد . به عنوان نمونه در طراحی جعبه کفش کودکان با استفاده از رنگ‌های قوی مانند سبز، زرد و قرمزارتباطی سرگرم کننده و جذاب زمانی که کنار یکدیگر چیده میشوند ایجاد نمود. 
استفاده مناسب از رنگ سبب انتقال پبام و سهولت پیدا کردن کد کفش در چیدمان مغازه میگردد. این رنگ‌ها بر روی ساک دستی فروشگاه استفاده شده و این نوارهای رنگی در کنار توضیحاتی در مورد دلایل مواظبت از پاها تاثیر زیبا و مخصوصی بر روی مشتری میگذارد. 
نکته دیگر اینکه، اگرچه استفاده از چاپ ۴ رنگ ارزشمند است اما طراحان در برخی موارد متوسل به انتخابی جسورانه و استفاده از بسته بندی تک رنگ میشوند به عنوان مثال در مورد فرآورده‌های ویژه مردانه استفاده از حداقل رنگ میتواند نماینگر پیامی محکم و مردانه باشد. 

از رنگهای آبی، سبز و زرد به منظور تداعی شادابی و حیات در بسته بندی محصول استفاده میشود. استفاده از این رنگها یکی از ساده‌ترین و گویاترین روشهای است که برای نشان دادن خنکی وتازگی در بسته بندی محصولاتی مانند آب معدنی و سبزیجات و میوه‌ها استفاده میگردد. به عنوان نمونه استفاده از رنگ آبی قوی و آرام بخش به عنوان رنگ زمینه برای ارائه فرآوردهٔ اسپری پا بسیار حساب شده به نظر میاید و طراح توانسته با بهره گیری از توانایی رنگ آبی برای القا پاکیزگی و خنکی این حس را به مصرف کننده القا کند . 

همچنین استفاده از رنگهای روشن مانند صورتی روشن و آبی و زرد روشن برای بسته بندی هایی که حاوی محصولاتی لطیف و ملایم بسیار به جا است. 
گاهی برای ایجاد تاثیراتی از تمول و فریبندگی و کیفیت عالی می توان در رنگ بندی از مقداری طلایی و یا نقره ای به همراه رنگ هایی متالیک از آبی، قهوه ای، فیروزه ای و خاکستری و خرمایی استفاده کرد.از این ترکیب بندی‌ها برای محصولاتی همچون شکلات، عطر و محصولاتی که نیاز به القا قیمت گران دارند بکار برده می شود. 
در انتها باید خاطر نشان شد در انتخاب رنگ در بسته بندی باید به احساس ناشی از آن بر روی گروه هدف دقت کافی شود. 

فرصت های شغلی رشته گرافیک 

زمینه های شغلی و بازار کار: 
• طراحی آگهی و تابلو های تبلیغاتی 
• طراحی تیتراژ برنامه های تلویزیونی 
• طراحی نشانه و تمبر و اسکناس 
• طراحی تیزر (فیلم های تبلیغاتی) ) طراحی جلد کتاب ،نوار وکاتالوگ 
• تصویر گر ،صفحه آرا و طراح پوستر و کار در عکاسی ها و گالری ها 

بازار کار: 
فارغ‌التحصیلان این دوره قادرند با تهیه انواع طرح برای معرفی و ارائه یک موضوع مانند علامت و اطلاعات(آرم سازی و پوسترسازی) و اجرای انواع صفحه آرایی و طراحی نمایشگاه های هنری برای معرفی آثار گوناگون(غرفه آرایی)،آموزش هنر،طراحی و تصوبرسازی برای عنوان ادبی،داستان،سیاسی،اجتماعی و مانند آن(صفحه آرایی کتاب و مجله و روزنامه)،تبلیغات(کاتالوگ و بروشور) در مراکزی همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،صدا و سیما،مطبوعات و مراکز هنری و آتلیه های خصوصی خدمات خود را ارایه می دهند. 

برای‌ یک‌ فارغ‌التحصیل‌ ارتباط‌ تصویری‌ فرصت‌های‌ شغلی‌ زیادی‌ وجود دارد چون‌ تنها بخشی‌ از کار او تبلیغات‌ می‌باشد و این‌ در حالی‌ است‌ که‌ تبلیغات‌ محدوده‌ خاصی‌ ندارد و از تبلیغ‌ یک‌ خودکار گرفته‌ تا تبلیغ‌ یک‌ کالای‌ فرهنگی‌ مثل‌ تئاتر یا سینما در حیطه‌ دانش‌ متخصص ارتباط تصویری می‌گنجد. از سوی‌ دیگر تصویرسازی‌ و طراحی‌ روی‌ جلد کتب‌، صفحه‌آرایی‌ مجلات‌ و روزنامه‌ها و تهیه‌ آرم‌ و نشانه‌ نیز در حیطه‌ کار یک‌ متخصص‌ ارتباط‌ تصویری‌ قرار دارد. در کل‌ باید بگوییم‌ که‌ در ایران‌ دو شاخه‌ عمده‌ کاری‌ برای‌ یک‌ گرافیست‌ وجود دارد یکی‌ چاپ‌ و انتشارات‌؛ یعنی‌ طرحی‌ که‌ در نهایت‌ با چاپ‌ و تولید انبوه‌ سروکار دارد مثل‌ تصویرسازی‌ کتاب‌، صفحه‌آرایی‌ مجلات‌ و روزنامه‌ها و تهیه‌ پوستر و بروشور و دیگری‌ گرافیک‌ تلویزیونی‌ است‌؛ یعنی‌ گرافیست‌ تعیین‌ می‌کند که‌ برای‌ مثال‌ مجری‌ تلویزیون‌ چه‌ لباسی‌ با چه‌ رنگی‌ بپوشد که‌ هم‌ مناسب‌ باشد و هم‌ تفاوت‌ رنگ‌ها در گیرنده‌ها اعم‌ از رنگی‌ یا سیاه‌ و سفید به‌ خوبی‌ مشخص‌ گردد. 

توانایی‌های مورد نیاز و قابل توصیه رشته گرافیک 

علوم ،مهارت ها و تواناییها: 

رشته پر رمز و راز گرافیک در همه محیط‌ها با همه سلائق برای خود جائی باز کرده و در ارتباط با صنعت نیز به هنرنمایی پرداخته است. گرافیک زبان تصویری است. استفاده از علائم، سمبل‌ها، خطوط، منحنی‌ها و نماد‌ها در کنار رنگ‌های موزون و حساب شده دنیایی از حرف و معنا را در خود جای داده است. 

دانش‌آموزی که گرافیک را انتخاب می‌کند در رساندن فکر خود سرعت، گیرایی و ماندگاری را در سطحی گسترده منتشر کرده و البته با همه این جذابیت‌ها نظر دانشجویان این رشته دال بر گرانی وسائل کار گرافیکی می‌باشد. گرچه امکانات نیروی متخصص در این رشته نامحدود است. داشتن روحیه اجتماعی خوب می‌تواند دانشجو را با سلائق مختلف آشنا ساخته و در مورد استفاده از طرح‌ها و رنگ‌ها و نماد‌ها او را موفق‌تر از دیگران نماید. 

دانشجوی‌ ارتباط‌ تصویری‌ باید علاوه‌ بر خلاقیت‌، عاشق‌ این‌ کار بوده‌ و طراحی‌ قوی‌ و زبردست‌ باشد. چون‌ طراحی‌ اساس‌ کار یک‌ گرافیست‌ است‌ و در ضمن‌ باید با رنگ‌ به‌ عنوان‌ عامل‌ تکمیل‌کننده‌ فرم‌ آشنا باشد. همچنین‌ یک‌ طراح‌ باید با شاخه‌های‌ مختلف‌ هنری‌ آشنایی‌ کامل‌ داشته‌ باشد. چون‌ یک‌ گرافیست‌ امکان‌ دارد از تکنیک‌های‌ عکاسی‌، چاپ‌، خوشنویسی‌، نقاشی‌، طراحی‌ صنعتی‌، اصول‌ و مبانی‌ صنایع‌ دستی‌ در کارش‌ استفاده‌ کند‌ و پیام‌ مورد نظرش‌ را به‌ مرحله‌ اجرا برساند. بالاخره‌ هنرمند این‌ رشته‌ لازم‌ است‌ با علومی‌ مثل‌ جامعه‌شناسی‌، روانشناسی‌، بازاریابی‌ و ادبیات‌ آشنا باشد. زیرا یک‌ پیام‌ تبلیغاتی‌ باید با توجه‌ به‌ مخاطب‌ آن‌ ساخته‌ شود؛ یعنی‌ باید توجه‌ داشت‌ که‌ مخاطب‌ این‌ پیام‌ از نظر فرهنگی‌، اقتصادی‌ و خواسته‌ها و علایق‌ در چه‌ سطحی‌ است‌. گفتنی‌ است‌ که‌ دانشجویان‌ این‌ رشته‌ به‌ صورت‌ نیمه‌متمرکز گزینش‌ می‌شوند؛ یعنی‌ علاوه‌ بر آزمون‌ علمی‌، استعداد و خلاقیت‌ دانشجویان‌ در یک‌ آزمون‌ عملی‌ نیز سنجیده‌ می‌شود. 
منبع: بنیاد آموزش مجازی ایرانیان http://iranelearn.com 
------------------------------------------------------------ 

معرفی رشته گرافیک هنرستان عصمت 
گرافيك چيست؟ گرافیک حیطه‌ای از هنرهای تجسمی است و دارای کاربردهای متنوع و گسترده‌ای میباشد. گرافیک یا به عبارت کاملتر طراحی گرافیک (Graphic design)، بکارگیری تکنیکهای مختلف خلق آثار دوبعدی بر روی سطوح مختلف نظیر کاغذ، دیوار، بوم، فلز، چوب، پارچه، پلاستیک، نمایشگر رایانه، سنگ و ... است که در جهت رساندن پیامی خاص به بیننده انجام بپذیرد. از جملهٔ این تکنیکها می‌توان به: عکاسی، اچینگ، نقاشی، روشهای مختلف چاپ اشاره نمود. در هنر طراحی گرافیک از عکس، تکنیکهای مختلف طراحی (مداد، کنته، ذغال، پاستل گچی، پاستل روغنی، قلم و مرکب، مداد رنگی)، تکنیکهای مختلف نقاشی (رنگ و روغن، آبرنگ، گواش، رنگهای آکریلیک)، کلاژ، انواع روشهای چاپ دستی (سیلک اسکرین و باتیک) و هرنوع روش خلق تصویر استفاده می‌شود. 

مقاطع و مدارج تحصیلی 
دانش آموزان این رشته پس از گذراندن دوره ی دو ساله ی هنرستان به دو صورت می توانند ادامه تحصیل دهند: 
۱-در رشته های گرافیک ، گرافیک کامپیوتر در مقطع کاردانی پیوسته ( دانشگاههای دولتی ، آزاد و علمی کاربردی ) شرکت نمایند . پس از دریافت مدارک کاردانی این رشته بار دیگر در آزمون کارشناسی ناپیوسته شرکت کرده جهت دریافت مدارک کارشناسی این رشته به مدت دو سال دیگر دروس مربوط به آن را بگذرانند . ۲- وارد دوره ی پیش دانشگاهی این رشته شده ضمن گذراندن دوره اي یک ساله در آزمون ورودی دانشگاه های گروه هنر شرکت کرده در رشته های متعدد هنری نظیر طراحی صنعتی. گرافیک .سینما. نمایش عکاسی. صنایع دستی .باستان شناسی .فرش. طراحی پارچه. حفظ و مرمت آثار تاریخی .موسیقی. صداوسیما و... در مقاطعی همچون فوق دیپلم لیسانس وفوق لیسانس ادامه تحصیل دهند. 

گرافیک رایانه‌ای یا گرافیک کامپیوتری یکی از قدیمی‌ترین شاخه‌های علوم رايانه است که به ترسیم، تغییر، و کار با تصاوير به شیوه‌های محاسباتی و رایانه‌ای اقدام می‌نماید. گرافیک رایانه‌ای یکی از پرجاذبه‌ترین و وسیع‌ترین کاربردهای رایانه‌هاست.بازي هاي رايانه اي، برنامه‌های ساخت پويانمايي‌ دوبعدی و سه‌بعدی، شبیه‌سازیهای محاسباتی ، و پردازش تصاوير را می‌شود به‌عنوان چند نمونه نام برد. 
گرافیک رایانه‌ای یا گرافیک کامپیوتری یکی از قدیمی‌ترین شاخه‌های علوم رايانه است که به ترسیم، تغییر، و کار با تصاوير به شیوه‌های محاسباتی و رایانه‌ای اقدام می‌نماید. گرافیک رایانه‌ای یکی از پرجاذبه‌ترین و وسیع‌ترین کاربردهای رایانه‌هاست.بازي هاي رايانه اي، برنامه‌های ساخت پويانمايي‌ دوبعدی و سه‌بعدی، شبیه‌سازیهای محاسباتی ، و پردازش تصاوير را می‌شود به‌عنوان چند نمونه نام برد. 
منبع: http://kardanesheesmat.blogfa.com 
--------------------------------------------------- 
رشته گرافیک فنی و حرفه ای 

توسعه رشته گرافیک زمانی شکل گرفت که عصر صنعتی شدن و تولید انبوه کالای صنعتی و غیر صنعتی آغاز شد و برای معرفی انبوه کالاها نیاز به تبلیغ پیدا شد تا مشتری در انتخاب خود دچار سردرگمی نشود. طبیعی است که برای عموم مردم تبلیغ کردن نیازمند زبان مشترکی بود که از تلفیق خطوط، رنگ ها و علامت هایی باشد که تصویر شکل گرفته بتواند خواسته تولید کننده محصول را برآورده سازد. 
گرافیک پیچیدگی های خاص خود را دارد و تابع سلیقه های متفاوت و نگاه های گوناگون است. رنگ ها معانی خاص خود را دارند و خطوط تعابیر خاص خودشان را، یک گرافیک می تواند در مورد تمامی ابعاد زندگی از طریق ارائه تصویر با مخاطبان خود صحبت کند ناگفته نماند که ارتباطات تصویری با پیشرفت و توسعه تکنولوژی از طریق امکانات متنوعی که در دنیا ایجاد گردیده در امر پیام رسانی و انتقال مفاهیم موثر واقع شده است. 
در طی تحصیل شما با مبانی هنر های تجسمی، طراحی، پایه و اصول صفحه آرایی، رنگ شناسی، مبانی تصویرسازی، خط در گرافیک، خوشنویسی، چاپ دستی و عکاسی آشنا می شوید. 
بازار کار رشته گرافیک 

طراح نشانه ، تمبر و اسکناس 
طراح تیتراژ تلویزیونی 
طراح حروف و خط 
طراح آگهی و تابلوهای تبلیغاتی 
کاریکاتوریست 
طراح تیزر ( فیلم های تبلیغاتی) 
طراح بسته بندی 
طراح جلد کتاب ، مجله ، نوار ، بروشور، کاتالوگ 
تصویر گر و صفحه آرا ، طراح پوستر ، اوراق اداری 
و ... 
منبع: http://www.hd4.ir 
------------------------------------------------------ 

معرفی رشته گرافيك (ارتباط تصويری) 

تابلوی اول از وجود یک رستوران خبر می‌دهد. تابلوی دوم مکان یک باجه پست را نشان می‌دهد و تابلوی سوم می‌گوید که در اینجا یک جایگاه سوخت‌رسانی است. البته این اطلاعات به زبان نوشتاری بیان نشده است. چرا که امروزه با وجود صد زبان و 5 هزار گویش، نمی‌توان برای معرفی مراکز و مکان‌های مختلف از زبان نوشتاری استفاده کرد. بلکه این زبان تصویری است که با ساخت علائم و نشانه‌ها‌ در هواپیماها، جاده‌ها و هتل‌ها، پیام‌ها را سریعتر انتقال می‌دهد.البته نباید تصور کرد که زبان تصویری یا به عبارت دیگر ارتباط تصویری، تنها به ساخت علائم و سمبل‌های تصویری می‌پردازد بلکه هنر ارتباط تصویری حیطه بسیار وسیعی را در بر‌می‌گیرد که از آن جمله می‌توان به نوشتن زیبای کلمات، رسم منحنی و نمونه‌های آماری، تهیه آگهی مطبوعاتی و پوستر، صفحه‌آرایی و ده‌ها مورد دیگر اشاره کرد. به زبان دیگر کلیه طر‌ح‌هایی که به وسیله چاپ قابل انتشار هستند، طرح گرافیکی می‌باشند. هدف‌ رشته‌ ارتباط‌ تصویری‌ آموزش‌ این‌ هنر در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش‌ عالی‌ است. در واقع رشته ارتباط تصویری توانایی‌های‌ دانشجویان‌ در امور تبلیغات‌ فرهنگی‌ یا تجاری‌ را ارتقا می‌دهد که‌ در این میان تبلیغات‌ فرهنگی‌ شامل‌ تصویرسازی‌ کتب‌، ساخت‌ پوستر، تبلیغات‌ برای‌ نشریات‌ و جراید مانند صفحه‌آرایی‌ و آگهی‌های‌ مطبوعاتی‌ می‌شود و تبلیغات‌ تجاری‌ نیز شامل‌ تبلیغات‌ نمایشگاه‌های‌ بازرگانی‌ مانند غرفه‌سازی‌ و غرفه‌آرایی‌ یا تبلیغات‌ برای‌ کالاهای‌ مختلف‌ است‌. در ضمن‌ ارتباط‌ تصویری‌ دارای‌ شاخه‌های‌ دیگری‌ مانند آرم‌سازی‌، انیمیشن‌ و طراحی‌ راهنمای‌ محیطی‌ می‌باشد. 

توانایی‌های‌ لازم : 

دانشجوی‌ ارتباط‌ تصویری‌ باید علاوه‌ بر خلاقیت‌، عاشق‌ این‌ کار بوده‌ و طراحی‌ قوی‌ و زبردست‌ باشد. چون‌ طراحی‌ اساس‌ کار یک‌ گرافیست‌ است‌ و در ضمن‌ باید با رنگ‌ به‌ عنوان‌ عامل‌ تکمیل‌کننده‌ فرم‌ آشنا باشد. همچنین‌ یک‌ طراح‌ باید با شاخه‌های‌ مختلف‌ هنری‌ آشنایی‌ کامل‌ داشته‌ باشد. چون‌ یک‌ گرافیست‌ امکان‌ دارد از تکنیک‌های‌ عکاسی‌، چاپ‌، خوشنویسی‌، نقاشی‌، طراحی‌ صنعتی‌، اصول‌ و مبانی‌ صنایع‌ دستی‌ در کارش‌ استفاده‌ کند‌ و پیام‌ مورد نظرش‌ را به‌ مرحله‌ اجرا برساند. بالاخره‌ هنرمند این‌ رشته‌ لازم‌ است‌ با علومی‌ مثل‌ جامعه‌شناسی‌، روانشناسی‌، بازاریابی‌ و ادبیات‌ آشنا باشد. زیرا یک‌ پیام‌ تبلیغاتی‌ باید با توجه‌ به‌ مخاطب‌ آن‌ ساخته‌ شود؛ یعنی‌ باید توجه‌ داشت‌ که‌ مخاطب‌ این‌ پیام‌ از نظر فرهنگی‌، اقتصادی‌ و خواسته‌ها و علایق‌ در چه‌ سطحی‌ است‌. گفتنی‌ است‌ که‌ دانشجویان‌ این‌ رشته‌ به‌ صورت‌ نیمه‌متمرکز گزینش‌ می‌شوند؛ یعنی‌ علاوه‌ بر آزمون‌ علمی‌، استعداد و خلاقیت‌ دانشجویان‌ در یک‌ آزمون‌ عملی‌ نیز سنجیده‌ می‌شود. 

موقعیت‌ شغلی‌ در ایران‌ : 

برای‌ یک‌ فارغ‌التحصیل‌ ارتباط‌ تصویری‌ فرصت‌های‌ شغلی‌ زیادی‌ وجود دارد چون‌ تنها بخشی‌ از کار او تبلیغات‌ می‌باشد و این‌ در حالی‌ است‌ که‌ تبلیغات‌ محدوده‌ خاصی‌ ندارد و از تبلیغ‌ یک‌ خودکار گرفته‌ تا تبلیغ‌ یک‌ کالای‌ فرهنگی‌ مثل‌ تئاتر یا سینما در حیطه‌ دانش‌ متخصص ارتباط تصویری می‌گنجد. از سوی‌ دیگر تصویرسازی‌ و طراحی‌ روی‌ جلد کتب‌، صفحه‌آرایی‌ مجلات‌ و روزنامه‌ها و تهیه‌ آرم‌ و نشانه‌ نیز در حیطه‌ کار یک‌ متخصص‌ ارتباط‌ تصویری‌ قرار دارد. در کل‌ باید بگوییم‌ که‌ در ایران‌ دو شاخه‌ عمده‌ کاری‌ برای‌ یک‌ گرافیست‌ وجود دارد یکی‌ چاپ‌ و انتشارات‌؛ یعنی‌ طرحی‌ که‌ در نهایت‌ با چاپ‌ و تولید انبوه‌ سروکار دارد مثل‌ تصویرسازی‌ کتاب‌، صفحه‌آرایی‌ مجلات‌ و روزنامه‌ها و تهیه‌ پوستر و بروشور و دیگری‌ گرافیک‌ تلویزیونی‌ است‌؛ یعنی‌ گرافیست‌ تعیین‌ می‌کند که‌ برای‌ مثال‌ مجری‌ تلویزیون‌ چه‌ لباسی‌ با چه‌ رنگی‌ بپوشد که‌ هم‌ مناسب‌ باشد و هم‌ تفاوت‌ رنگ‌ها در گیرنده‌ها اعم‌ از رنگی‌ یا سیاه‌ و سفید به‌ خوبی‌ مشخص‌ گردد. 

درس‌های‌ این‌ رشته‌ در طول‌ تحصیل : 

طراحی‌ پایه‌، مبانی‌ هنرهای‌ تجسمی‌، کارگاه‌ حجم‌سازی‌، آشنایی‌ با هنر در تاریخ‌، تاریخچه‌ کتابت‌، خوشنویسی‌، عکاسی‌ پایه‌، ارتباط‌ تصویری‌، چاپ‌ دستی‌، هنر و تمدن‌ اسلامی‌، تصویرسازی‌، کارگاه‌ عکس‌ رنگی (انسان‌،طبیعت‌وطراحی‌) ، تجزیه‌ و تحلیل‌ هنرهای‌ تجسمی‌، آشنایی‌ با هنرهای‌ معاصر، تجزیه‌ و تحلیل‌ آثار ارتباط‌ تصویری‌، چاپ‌ ماشینی‌، تصویر متحرک‌، طرح‌ عملی‌ جامع‌، پروژه‌ نهایی‌. 
منبع : پارسی داک 
--------------------------------------------------- 

معرفي رشته گرافيک 

رشته پر رمز و راز گرافيک در همه محيط‌ها با همه سلائق براي خود جائي باز کرده و در ارتباط با صنعت نيز به هنرنمايي پرداخته است. گرافيک زبان تصويري است. استفاده از علائم، سمبل‌ها، خطوط، منحني‌ها و نماد‌ها در کنار رنگ‌هاي موزون و حساب شده دنيايي از حرف و معنا را در خود جاي داده است. 

دانش‌آموزي که گرافيک را انتخاب مي‌کند در رساندن فکر خود سرعت، گيرايي و ماندگاري را در سطحي گسترده منتشر کرده و البته با همه اين جذابيت‌ها نظر دانشجويان اين رشته دال بر گراني وسائل کار گرافيکي مي‌باشد. گرچه امکانات نيروي متخصص در اين رشته نامحدود است. داشتن روحيه اجتماعي خوب مي‌تواند دانشجو را با سلائق مختلف آشنا ساخته و در مورد استفاده از طرح‌ها و رنگ‌ها و نماد‌ها او را موفق‌تر از ديگران نمايد. 

پذيرش دانشجو در اين رشته بصورت نيمه متمرکز است و داوطلباني که در رديف معرفي شدگان چند برابر ظرفيت اين رشته قرار مي‌گيرند بايد در آزمون تشريحي (طراحي) با ضريب 4 شرکت کنند. ضريب خلاقيت تصويري و تجسمي 4 و درک عمومي هنر 2 است . 

ديباچه: تابلوي اول از وجود يک رستوران خبر مي‌دهد. تابلوي دوم مکان يک باجه پست را نشان مي‌دهد و تابلوي سوم مي‌گويد که در اينجا يک جايگاه سوخت‌رساني است. البته اين اطلاعات به زبان نوشتاري بيان نشده است. چرا که امروزه با وجود صد زبان و 5 هزار گويش، نمي‌توان براي معرفي مراکز و مکان‌هاي مختلف از زبان نوشتاري استفاده کرد. بلکه اين زبان تصويري است که با ساخت علائم و نشانه‌ها‌ در هواپيماها، جاده‌ها و هتل‌ها، پيام‌ها را سريعتر انتقال مي‌دهد.البته نبايد تصور کرد که زبان تصويري يا به عبارت ديگر ارتباط تصويري، تنها به ساخت علائم و سمبل‌هاي تصويري مي‌پردازد بلکه هنر ارتباط تصويري حيطه بسيار وسيعي را در بر‌مي‌گيرد که از آن جمله مي‌توان به نوشتن زيباي کلمات، رسم منحني و نمونه‌هاي آماري، تهيه آگهي مطبوعاتي و پوستر، صفحه‌آرايي و ده‌ها مورد ديگر اشاره کرد. به زبان ديگر کليه طر‌ح‌هايي که به وسيله چاپ قابل انتشار هستند، طرح گرافيکي مي‌باشند. هدف‌ رشته‌ ارتباط‌ تصويري‌ آموزش‌ اين‌ هنر در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش‌ عالي‌ است. در واقع رشته ارتباط تصويري توانايي‌هاي‌ دانشجويان‌ در امور تبليغات‌ فرهنگي‌ يا تجاري‌ را ارتقا مي‌دهد که‌ در اين ميان تبليغات‌ فرهنگي‌ شامل‌ تصويرسازي‌ کتب‌، ساخت‌ پوستر، تبليغات‌ براي‌ نشريات‌ و جرايد مانند صفحه‌آرايي‌ و آگهي‌هاي‌ مطبوعاتي‌ مي‌شود و تبليغات‌ تجاري‌ نيز شامل‌ تبليغات‌ نمايشگاه‌هاي‌ بازرگاني‌ مانند غرفه‌سازي‌ و غرفه‌آرايي‌ يا تبليغات‌ براي‌ کالاهاي‌ مختلف‌ است‌. در ضمن‌ ارتباط‌ تصويري‌ داراي‌ شاخه‌هاي‌ ديگري‌ مانند آرم‌سازي‌، انيميشن‌ و طراحي‌ راهنماي‌ محيطي‌ مي‌باشد. 

توانايي‌هاي‌ لازم : 

دانشجوي‌ ارتباط‌ تصويري‌ بايد علاوه‌ بر خلاقيت‌، عاشق‌ اين‌ کار بوده‌ و طراحي‌ قوي‌ و زبردست‌ باشد. چون‌ طراحي‌ اساس‌ کار يک‌ گرافيست‌ است‌ و در ضمن‌ بايد با رنگ‌ به‌ عنوان‌ عامل‌ تکميل‌کننده‌ فرم‌ آشنا باشد. همچنين‌ يک‌ طراح‌ بايد با شاخه‌هاي‌ مختلف‌ هنري‌ آشنايي‌ کامل‌ داشته‌ باشد. چون‌ يک‌ گرافيست‌ امکان‌ دارد از تکنيک‌هاي‌ عکاسي‌، چاپ‌، خوشنويسي‌، نقاشي‌، طراحي‌ صنعتي‌، اصول‌ و مباني‌ صنايع‌ دستي‌ در کارش‌ استفاده‌ کند‌ و پيام‌ مورد نظرش‌ را به‌ مرحله‌ اجرا برساند. بالاخره‌ هنرمند اين‌ رشته‌ لازم‌ است‌ با علومي‌ مثل‌ جامعه‌شناسي‌، روانشناسي‌، بازاريابي‌ و ادبيات‌ آشنا باشد. زيرا يک‌ پيام‌ تبليغاتي‌ بايد با توجه‌ به‌ مخاطب‌ آن‌ ساخته‌ شود؛ يعني‌ بايد توجه‌ داشت‌ که‌ مخاطب‌ اين‌ پيام‌ از نظر فرهنگي‌، اقتصادي‌ و خواسته‌ها و علايق‌ در چه‌ سطحي‌ است‌. گفتني‌ است‌ که‌ دانشجويان‌ اين‌ رشته‌ به‌ صورت‌ نيمه‌متمرکز گزينش‌ مي‌شوند؛ يعني‌ علاوه‌ بر آزمون‌ علمي‌، استعداد و خلاقيت‌ دانشجويان‌ در يک‌ آزمون‌ عملي‌ نيز سنجيده‌ مي‌شود. 

موقعيت‌ شغلي‌ در ايران‌ : 

براي‌ يک‌ فارغ‌التحصيل‌ ارتباط‌ تصويري‌ فرصت‌هاي‌ شغلي‌ زيادي‌ وجود دارد چون‌ تنها بخشي‌ از کار او تبليغات‌ مي‌باشد و اين‌ در حالي‌ است‌ که‌ تبليغات‌ محدوده‌ خاصي‌ ندارد و از تبليغ‌ يک‌ خودکار گرفته‌ تا تبليغ‌ يک‌ کالاي‌ فرهنگي‌ مثل‌ تئاتر يا سينما در حيطه‌ دانش‌ متخصص ارتباط تصويري مي‌گنجد. از سوي‌ ديگر تصويرسازي‌ و طراحي‌ روي‌ جلد کتب‌، صفحه‌آرايي‌ مجلات‌ و روزنامه‌ها و تهيه‌ آرم‌ و نشانه‌ نيز در حيطه‌ کار يک‌ متخصص‌ ارتباط‌ تصويري‌ قرار دارد. در کل‌ بايد بگوييم‌ که‌ در ايران‌ دو شاخه‌ عمده‌ کاري‌ براي‌ يک‌ گرافيست‌ وجود دارد يکي‌ چاپ‌ و انتشارات‌؛ يعني‌ طرحي‌ که‌ در نهايت‌ با چاپ‌ و توليد انبوه‌ سروکار دارد مثل‌ تصويرسازي‌ کتاب‌، صفحه‌آرايي‌ مجلات‌ و روزنامه‌ها و تهيه‌ پوستر و بروشور و ديگري‌ گرافيک‌ تلويزيوني‌ است‌؛ يعني‌ گرافيست‌ تعيين‌ مي‌کند که‌ براي‌ مثال‌ مجري‌ تلويزيون‌ چه‌ لباسي‌ با چه‌ رنگي‌ بپوشد که‌ هم‌ مناسب‌ باشد و هم‌ تفاوت‌ رنگ‌ها در گيرنده‌ها اعم‌ از رنگي‌ يا سياه‌ و سفيد به‌ خوبي‌ مشخص‌ گردد. 

درس‌هاي‌ اين‌ رشته‌ در طول‌ تحصيل : 

طراحي‌ پايه‌، مباني‌ هنرهاي‌ تجسمي‌، کارگاه‌ حجم‌سازي‌، آشنايي‌ با هنر در تاريخ‌، تاريخچه‌ کتابت‌، خوشنويسي‌، عکاسي‌ پايه‌، ارتباط‌ تصويري‌، چاپ‌ دستي‌، هنر و تمدن‌ اسلامي‌، تصويرسازي‌، کارگاه‌ عکس‌ رنگي (انسان‌،طبيعت‌وطراحي‌) ، تجزيه‌ و تحليل‌ هنرهاي‌ تجسمي‌، آشنايي‌ با هنرهاي‌ معاصر، تجزيه‌ و تحليل‌ آثار ارتباط‌ تصويري‌، چاپ‌ ماشيني‌، تصوير متحرک‌، طرح‌ عملي‌ جامع‌، پروژه‌ نهايي‌. 

منبع: کتاب آشنايي با رشته هاي دانشگاهي سازمان سنجش آموزش کشورتاليف خانم فيروزه سودايي ونرم افزار سامان رشته ي سازمان سنجش 

درسهای رشته 

ردیف نام درس ردیف نام درس 

1 آشنایی با رشته های هنری معاصر 2 آشنایی با هنر در تاریخ 1 

3 آشنایی با هنر در تاریخ 2 4 آشنایی با هنر سنتی ایران 

5 ادبیات داستانی ایرانی 1 6 ادبیات داستانی ایرانی 2 

7 انسان، طبیعت، طراحی 8 تاریخچه کتابت 

9 تجزیه و تحلیل و نقد آثار ارتباط تصویری 10 تجزیه و تحلیل و نقد آثار تصویرسازی 

11 تجزیه و تحلیل و نقد آثار هنرهای تجسمی 12 تصویر متحرک 1 

13 چاپهای ماشینی 14 حکمت هنر اسلامی 

15 خوشنویسی و طراحی حروف 1 16 خوشنویسی و طراحی حروف 2 

17 خوشنویسی و طراحی حروف 3 18 خوشنویسی و طراحی حروف 4 

19 روشهای آموزش هنر در مدارس 20 طرح عملی جامع (ارتباط تصویری) 

21 طرح عملی جامع (تصویر سازی) 22 طرح و رساله نهایی 

23 مبانی هنرهای تجسمی 1 24 مبانی هنرهای تجسمی 2 

25 هندسه (مناظر و مرایا) 26 هندسه نقوش در صنایع دستی ایران 1 

27 هندسه نقوش در صنایع دستی ایران 2 28 هنر در دنیای کودکان 

29 هنر و تمدن اسلامی 1 30 هنر و تمدن اسلامی 2 

31 کارگاه ارتباط تصویری (صفحه آرایی) 32 کارگاه ارتباط تصویری 1 

33 کارگاه ارتباط تصویری 2 34 کارگاه ارتباط تصویری 3 

35 کارگاه ارتباط تصویری 4 36 کارگاه ارتباط تصویری 5 

37 کارگاه ارتباط تصویری 6 38 کارگاه تخصصی عکاسی 1 

39 کارگاه تخصصی عکاسی 2 40 کارگاه تصویر متحرک 2 

41 کارگاه تصویر متحرک 2 برای گرایش ارتباط تصویری عموم 42 کارگاه تصویرسازی 

43 کارگاه تصویرسازی 1 44 کارگاه تصویرسازی 2 

45 کارگاه تصویرسازی 3 46 کارگاه تصویرسازی 4 

47 کارگاه تصویرسازی 5 48 کارگاه تصویرسازی 6 

49 کارگاه چاپ 50 کارگاه چاپهای دستی 2 

51 کارگاه چاپهای دستی 3 52 کارگاه حجم‌سازی 

53 کارگاه طراحی 3 54 کارگاه طراحی 4 

55 کارگاه طراحی 5 56 کارگاه طراحی پایه 1 

57 کارگاه طراحی پایه 2 58 کارگاه عکاسی پایه 1 

59 کارگاه عکاسی پایه 2 60 کارگاه عکاسی رنگ 

صنعت و بازارکار 

فارغ‌التحصیلان این دوره قادرند با تهیه انواع طرح برای معرفی و ارائه یک موضوع مانند علامت و اطاعات (آرم سازی، پوستر سازی و...) اجرای انواع صفحه آرایی و طراحی نمایشگاههای هنری برای معرفی آثار و تولیدات گوناگون (غرفه آرایی) آموزش هنر، طراحی و تصویر سازی برای عنوان ادبی، داستان، سیاسی و اجتماعی و مانند آن (صفحه آرایی کتاب، مجله، روزنامه و...) تبلیغات ( کاتولوگ، بروشور و...) در مراکزی همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صدا و سیما، سازمان تبلیغات، مطبوعات و مراکز هنری و آتلیه‌های خصوصی خدمات خود را ارائه دهند. 
منبع: http://iraniangraphic.com 
--------------------------------------------------------- 

رشته گرافیک چیست؟ 

به جرات می توان گفت رشته گرافیک متنوع ترین رشته فنی و حرفه ای است.دلیل این نکته نیز تعداد مهارتهایی است که هنر جویان در این رشته می توانند یاد بگیرند. هر یک از این مهارتها می تواند زمینه ای برای یک راه در آمد و یا یک شغل بسیار جذاب و پر در آمد باشد،به شرط اینکه هنرجوی گرافیک ، پشتکار و انگیزه لازم را داشته باشد.به یاد داشته باشیم که یکی از مهم ترین شرایط برای موفقیت ، تلاش و جدیت در کار است. 

تعریف رشته : 
گرافیک هنری است که توانسته بسیاری از هنرها را به خدمت گرفته و اصیل ترین وظیفه خود را که انتقال پیام است به خوبی به انجام رساند.هنرجویان این رشته در طی دوران تحصیل با مبانی هنرهای تجسمی ، طراحی ، پایه و اصول صفحه آرایی ، رنگ شناسی ، مبانی تصویر سازی ، خط در گرافیک ، خوشنویسی ، چاپ دستی ، عکاسی آشنا می شوند. 
دروس که هنر جویان در طی 2 سال هنرستان می گذرانند: 
سال دوم : 
دروس عمومی:دین و زندگی (2)، تربیت بدنی (2)، عربی (1/2)، زبان خارجی(2)، ریاضی(2)، ادبیات فارسی(2)، زبان فارسی(2)، جغرافیای عمومی و استان، آمادگی دفاعی 
دروس تخصصی:طراحی (1)،مبانی هنرهای تجسمی،تاریخ هنرایران،کارگاه چاپ دستی (1)،
خوشنویسی، عکاسی (1) 
سال سوم: 
دروس عمومی:دین و زندگی(3) ، تربیت بدنی (3) ، عربی(2/2) ، تاریخ معاصر ایران 
دروس تخصصی:تاریخ هنرجهان، کارگاه گرافیک ،مبانی تصویرسازی،عکاسی (2)، علم مناظر و مرایا ،مبانی و کاربرد رایانه ، پایه و اصول صفحه آرایی، خط در گرافیک ، طراحی(2) ، کارآموزی (1) 
در ادامه، هر یک از دروس تخصصی این رشته را به همراه زمینه شغلی ذیربط ، آورده ایم : 
زمینه های شغلی مربوط به دروس 
چاپ دستی 
چاپ روی پارچه ، شیشه ، چینی ، کاغذ ، کاشی 
عکاسی 
تهیه عکس برای مطبوعات ، رادیو تلویزیون ، تهیه کارت پستال ، تهیه عکسهای هنری و تبلیغاتی برای موسسات و سازمان ها 
خط در گرافیک 
تهیه آرم های تجاری و تبلیغاتی برای موسسات و سازمان ها 
صفحه آرایی 
کار در مطبوعات (روز نامه ها و مجلات) 
تصویر سازی 
تهیه کتب قصه برای کودکان 
کارگاه گرافیک 
تهیه پوستر 
پرسپکتیو 
طراحی فضاهای داخل منازل و ساختمان های تجاری و موسسات و بانک ها 
هنری طراحی 1و 2 
طراحی فضاهای شهری ، طراحی دکوراسیون داخلی منازل و مراکز صنعتی ، تجاری 
مبانی هنرهای تجسمی 
خلق فضاهای تخیلی و رنگ های مختلف در کلیه زمینه های شغلی عنوان شده 
مبانی وکاربرد رایانه 
استفاده از رایانه در تسریع و ایجاد خلاقیت کامپیوتری در کار 

شرایط ورود به رشته گرافیک: 
1- داشتن معدل 16 یا بالاتر در کارنامه سال اول 
2- داشتن علاقه و انگیزه لازم به تحصیل در این رشته 
آینده تحصیلی رشته گرافیک: 
1- بلافاصله پس از فارغ التحصیل شدن از هنرستان ، در تابستان سال سوم ، هنر جویان می توانند در کنکور فنی و حرفه ای شرکت نموده و پس از قبولی در کنکور به تحصیل در آموزشکده های فنی و حرفه ای بپردازند و پس از 2 سال ، موفق به اخذ فوق دیپلم گردند. 
2- پس از اخذ دیپلم هنرستان ، هنر جویان گرافیک می توانند بدون آزمون ورودی وارد پیش دانشگاهی هنر شده و پس از یک سال تحصیل ،در کنکور سراسری هنر شرکت نموده و در یکی از رشته های عکاسی ، صنایع دستی ، سینما ، تئاتر ، مرمت آثار باستانی ، هنرهای اسلامی ، طراحی و چاپ پارچه و لباس ، گرافیک ، نقاشی ، طراحی صنعتی و طراحی فرش به تحصیل پرداخته و پس از 4 سال موفق به اخذ لیسانس گردند. 
تعداد واحد هایی که هنرجو باید در 2 سال دوم و سوم رشته گرافیک بگذراند: 
دروس عمومی 26 واحد و دروس تخصصی 39 واحد. 

توانمندی های لازم که هنرجویان در بدو ورود به این رشته باید داشته باشند: 
1- دید هنری داشته باشند، 2- طراحی در سطوح ابتدایی بلد با شند،3- علاقه مند واقعی باشند. 
مهارت هایی که هنرجویان در طی این مدت کسب می کنند: 
1- فراگیری عکاسی ومراحل چاپ و ظهورعکس سیاه وسفید،2- آشنایی با طراحی و رنگ شناسی ، 3- مهارت طراحی حروف صفحه آرایی – تصویر سازی کتاب کودک ، 4- طراحی پوستر- آرم –بسته بندی و جعبه سازی ، 5- خوشنویسی درحد مبتدی – چاپ دستی 

هزینه هایی که هنرجویان در این رشته متقبل می شوند: 
1- هزینه دوربین و فیلم و کاغذ عکاسی 2- هزینه گواش – قلمو – مقواآبرنگ –مدادرنگی- پاستل- ماژیک رنگی – رنگ روغن – مقوای ایرانی و خارجی – 3- مداد طراحی – وسایلی مانند چوب – ورقه فلزی 
منبع: مصورالملک http://mosaverolmolk.ir 
---------------------------------------------------- 

معرفی رشته گرافیک 

به جرات می توان گفت رشته گرافیک متنوع ترین رشته فنی و حرفه ای است.دلیل این نکته نیز تعداد مهارتهایی است که هنر جویان در این رشته می توانند یاد بگیرند. هر یک از این مهارتها می تواند زمینه ای برای یک راه در آمد و یا یک شغل بسیار جذاب و پر در آمد باشد،به شرط اینکه هنرجوی گرافیک ، پشتکار و انگیزه لازم را داشته باشد.به یاد داشته باشیم که یکی از مهم ترین شرایط برای موفقیت ، تلاش و جدیت در کار است. 

تعریف رشته گرافیک : 

گرافیک هنری است که توانسته بسیاری از هنرها را به خدمت گرفته و اصیل ترین وظیفه خود را که انتقال پیام است به خوبی به انجام رساند.هنرجویان این رشته در طی دوران تحصیل با مبانی هنرهای تجسمی ، طراحی ، پایه و اصول صفحه آرایی ، رنگ شناسی ، مبانی تصویر سازی ، خط در گرافیک ، خوشنویسی ، چاپ دستی ، عکاسی آشنا می شوند. 

دروس که هنر جویان در طی 2 سال هنرستان می گذرانند: 

سال دوم : 

دروس عمومی : 

دین و زندگی (2)، تربیت بدنی (2)، عربی (1/2)، زبان خارجی(2)، ریاضی(2)، ادبیات فارسی(2)، زبان فارسی(2)، جغرافیای عمومی و استان، آمادگی دفاعی 

دروس تخصصی : 

طراحی (1)،مبانی هنرهای تجسمی،تاریخ هنرایران،کارگاه چاپ دستی (1)، 
خوشنویسی، عکاسی (1) 

سال سوم: 

دروس عمومی : 

دین و زندگی(3) ، تربیت بدنی (3) ، عربی(2/2) ، تاریخ معاصر ایران 

دروس تخصصی : 

تاریخ هنرجهان، کارگاه گرافیک ،مبانی تصویرسازی،عکاسی (2)، علم مناظر و مرایا ،مبانی و کاربرد رایانه ، پایه و اصول صفحه آرایی، خط در گرافیک ، طراحی(2) ، کارآموزی (1) 

زمینه های شغلی مربوط به دروس گرافیک : 

چاپ دستی 
چاپ روی پارچه ، شیشه ، چینی ، کاغذ ، کاشی 
عکاسی 
تهیه عکس برای مطبوعات ، رادیو تلویزیون ، تهیه کارت پستال ، تهیه عکسهای هنری و تبلیغاتی برای موسسات و سازمان ها 
خط در گرافیک 
تهیه آرم های تجاری و تبلیغاتی برای موسسات و سازمان ها 
صفحه آرایی 
کار در مطبوعات (روز نامه ها و مجلات) 
تصویر سازی 
تهیه کتب قصه برای کودکان 
کارگاه گرافیک 
تهیه پوستر 
پرسپکتیو 
طراحی فضاهای داخل منازل و ساختمان های تجاری و موسسات و بانک ها 
هنری طراحی 1و 2 
طراحی فضاهای شهری ، طراحی دکوراسیون داخلی منازل و مراکز صنعتی ، تجاری 
مبانی هنرهای تجسمی 
خلق فضاهای تخیلی و رنگ های مختلف در کلیه زمینه های شغلی عنوان شده 
مبانی وکاربرد رایانه 
استفاده از رایانه در تسریع و ایجاد خلاقیت کامپیوتری در کار 

Introduction to Graphic Arts معرفی رشته گرافیک 

شرایط ورود به رشته گرافیک: 

1- داشتن معدل 16 یا بالاتر در کارنامه سال اول 
2- داشتن علاقه و انگیزه لازم به تحصیل در این رشته 
آینده تحصیلی رشته گرافیک: 
1- بلافاصله پس از فارغ التحصیل شدن از هنرستان ، در تابستان سال سوم ، هنر جویان می توانند در کنکور فنی و حرفه ای شرکت نموده و پس از قبولی در کنکور به تحصیل در آموزشکده های فنی و حرفه ای بپردازند و پس از 2 سال ، موفق به اخذ فوق دیپلم گردند. 
2- پس از اخذ دیپلم هنرستان ، هنر جویان گرافیک می توانند بدون آزمون ورودی وارد پیش دانشگاهی هنر شده و پس از یک سال تحصیل ،در کنکور سراسری هنر شرکت نموده و در یکی از رشته های عکاسی ، صنایع دستی ، سینما ، تئاتر ، مرمت آثار باستانی ، هنرهای اسلامی ، طراحی و چاپ پارچه و لباس ، گرافیک ، نقاشی ، طراحی صنعتی و طراحی فرش به تحصیل پرداخته و پس از 4 سال موفق به اخذ لیسانس گردند. 

دانش‌آموزی که گرافیک را انتخاب می‌کند در رساندن فکر خود سرعت، گیرایی و ماندگاری را در سطحی گسترده منتشر کرده و البته با همه این جذابیت‌ها نظر دانشجویان این رشته دال بر گرانی وسائل کار گرافیکی می‌باشد. گرچه امکانات نیروی متخصص در این رشته نامحدود است. داشتن روحیه اجتماعی خوب می‌تواند دانشجو را با سلائق مختلف آشنا ساخته و در مورد استفاده از طرح‌ها و رنگ‌ها و نماد‌ها او را موفق‌تر از دیگران نماید. 
پذیرش دانشجو در این رشته بصورت نیمه متمرکز است و داوطلبانی که در ردیف معرفی شدگان چند برابر ظرفیت این رشته قرار می‌گیرند باید در آزمون تشریحی (طراحی) با ضریب 4 شرکت کنند. ضریب خلاقیت تصویری و تجسمی 4 و درک عمومی هنر 2 است. 

تعداد واحد هایی که هنرجو باید در 2 سال دوم و سوم رشته گرافیک بگذراند: 

دروس عمومی 26 واحد و دروس تخصصی 39 واحد. 

توانمندی های لازم که هنرجویان در بدو ورود به این رشته باید داشته باشند: 

1- دید هنری داشته باشند، 

2- طراحی در سطوح ابتدایی بلد با شند، 

3- علاقه مند واقعی باشند. 

مهارت هایی که هنرجویان در طی این مدت کسب می کنند: 

1- فراگیری عکاسی ومراحل چاپ و ظهورعکس سیاه وسفید،2- آشنایی با طراحی و رنگ شناسی ، 3- مهارت طراحی حروف صفحه آرایی – تصویر سازی کتاب کودک ، 4- طراحی پوستر- آرم –بسته بندی و جعبه سازی ، 5- خوشنویسی درحد مبتدی – چاپ دستی 

هزینه هایی که هنرجویان در این رشته متقبل می شوند: 

1- هزینه دوربین و فیلم و کاغذ عکاسی 2- هزینه گواش – قلمو – مقواآبرنگ –مدادرنگی- پاستل- ماژیک رنگی – رنگ روغن – مقوای ایرانی و خارجی – 3- مداد طراحی – وسایلی مانند چوب – ورقه فلزی 


برچسب‌ها: رشته گرافیک, گرافیک
نوشته شده توسط iranian graphic designers  | لینک ثابت
کد رنگ های HTML...
ما را در سایت کد رنگ های HTML دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : graphiciran بازدید : 110 تاريخ : چهارشنبه 7 تير 1396 ساعت: 9:57